USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Caminin imamı AKP’ye oy istiy

Caminin imamı AKP’ye oy istiy
01-03-2014 10:17
Google News

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, 17 Aralık’ta başlayan bir operasyonun geçtiğimiz günlerde başka bir dalgasınıntaya çıktığına dikkat çekerek, “Bu son kasetlerin doğruluğuna inanmak istemiyorum. Eğer doğruysa oğluyla devleti soyan bir başbakan hayal dahi etmek istemiyorum. Bu iddiaları montaj diye kapatmak, şüpheleri azaltmıyor, aksine güçlendiriyor. Başbakan montaj olduğunu ya ispat etmeli, ya da istifa etmeli diye düşünüyorum” dedi.

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısın da ülke gündemi ve AK Parti Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu’nün projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Parti ve camia olarak başarısızsınız

Başkan Polat 3 aydın seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Bu çalışmaların sonucunu inşallah yapılacak olan seçimlerde alacağız. Tabii ki yerel seçimlerde enteresan propagandalar, söylemler oluyor. AKP’nin adayı eski il başkanı Eyüp Eroğlu. Eroğlu’nun değişik sloganları var. Bu sloganlardan bir tanesi “geleceğin Tokat’ı.” Bu kulağa çok komik geliyor. Geleceğin Tokat’ını inşa edeceğiz derken sanki bu arkadaş hangi partiden aday olduğunun bilincinde değil gibi geliybana. Aday olduğu parti on yıldır Tokat’ı yönetmektedir. On yıldır Tokat’ı yirmi yıl geriye götürmüşsünüz ama bugün çıkıp sanki hiç Tokat’ı yönetmemiş gibi ‘geleceğin Tokat’ını inşa ediyoruz’ diyorsunuz. Ben buradan onlara sormak istiyorum; Geçmiş on yılda Belediye Başkanlığı yapmış Adnan Çiçek’i neden değiştirdiniz. Eğer başarısız olduğunu düşündüğünüzden dolayı değiştirdiyseniz bu başarısızlıkta milletvekillerinin, il başkanının da başarısızlığı yok mudur? Bu milletin karşısına hangi yüzle çıkıyorsunuz? Yok, eğer Adnan Çiçek’i başarılı bulduysanız sadece koltuk sevdası için koltuk mücadelesini değiştirdiyseniz, koltuk sevdasında olan kişilerin de millete hizmet edebileceğini ben açıkçası düşünemiyorum. Bunu şöyle ifade etmek istiyorum. Tokat’ta bir başarısızlık varsa bunu hep birlikte yaptınız. Bunu milletvekilleriyle il başkanıyla yaptınız. Parti olarak, camia olarak başarısızsınız” dedi.

İktidar gelirleri on yıldır Tokat’a gelmedi

AK Parti Tokat Belediye Başkan adayı Avukat Eyüp Eroğlu’nun projelerinide eleştiren Başkan Polat, “AKP Belediye Başkan Adayı projelerini üç kategoriye ayırmış. Belediye’nin gelirleriyle karşılayacağımız projeler var diyor. İktidar gelirleriyle karşılayacağımız projeler var diyor. Hibe ve AB desteği ile karşılayacağımız projeler var diyor. Ben hibe ve AB desteğinin daha önce yanlış kullanıldığından dolayı AB desteğinin Tokat’a gelmeyeceğini buradan beyan etmek istiyorum ki sizlerden bunun yakından takipçisi oldunuz. Yine iktidar gelirleri diyorlar. Her yerel seçimde çıkıp iktidarın gücünden bahsediyorlar ama iktidarın yanında olan belediyeler iktidar desteğini hiçbir zaman alamamışlardır. Bu iktidar gelirleri on yıldır Tokat’a gelmedi. İktidar gelirleri partilere mi geliyor, şahıslara mı geliybunu da sizlerin aracılığıyla sormak istiyorum. Yani Adnan Çiçek’e gelmiyor, Eyüp Eroğlu’na mı gelecek, bunu açıkçası merak ediyorum” dedi.

53 projenin içerimsinde Çanakkale’ye öğrenci gezisi var, çok komik

            Eroğlu’nun projelerini eleştirmeye devam eden Başkan Polat, “Yine eski İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu 53 projeden bahsetmiş. Hatırlarsanız bundan önceki belediye başkanımızın da 60 projesi vardı. On yılda 7’sini gerçekleştirdi. Burada millete espri mi yapıyorlar, şaka mı yapılarlar anlamıyorum. On yılda 7 proje yaptılarsa 53 tane projeyi kaç yılda yapacaklar çok merak ediyorum. Bir de bu 53 projenin enteresan bir maddesi de Çanakkale’ye öğrenci gezisi. Bir öğrenci gezisinin belediye projesine alınması gerçekten şaka gibi. Bu da ufuklarının ve çaplarının ne kadar olduğunu göstermiş oluyor. Şimdi on yıldır yerel iktidar, on iki yıldır da genel iktidarlar Tokat’ta. Yani burada şunu mu itiraf ediyorlar; ‘Bu zamana kadar sormadık, bundan sonra soracağız.’ Benim anladığım bu ifade çıkıyortaya.”

Caminin imamı AKP’ye oy istiy

Seçim çalışmaları çerçevesinde demokrasi dışı dinle ilişkisi olan insanların siyasi partilere oy istediklerini ileri süren Başkan Polat, “Bundan iki Cuma önce ismini vermeyeceğim, bir camide Cuma Hutbesi’nde bu caminin imamı AKP’ye oy istiyor. Yine Diyanet’e bağlı Kur’an Kurslarında özellikle kız Kur’an kurslarında her ders bitiminde AKP için oy isteniliyve dua ediliyor. Ben artık bunları milletin yemediğini düşünüyorum. Ve kendi hırsızlıklarını yolsuzluklarını dini alet ederek kapatmamalarını istiyorum. Dinden, İslam’dan ellerini ayaklarını çeksinler, rahat bıraksınlar. İnsanların fikirlerini yanlış olarak değiştirmesinler. Bunu buradan duyurarak sizin vasıtanızla İl Müftümüzden de konunun takipçisi olmasını istiyorum.”

‘Başbakan kasetlerin montaj olduğunu ya ispat etmeli yada istifa etmeli’

            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğluna ait olduğu iddiasıyla gündeme düşen ses kaydı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Polat, “Yine 17 Aralık’ta başlayan bir operasyonun geçtiğimiz günlerde başka bir dalgasıtaya çıktı. Bu son kasetlerin doğruluğuna inanmak istemiyorum. Eğer doğruysa oğluyla devleti soyan bir başbakan hayal dahi etmek istemiyorum. Bu iddiaları montaj diye kapatmak, şüpheleri azaltmıyor, aksine güçlendiriyor. Başbakan montaj olduğunu ya ispat etmeli, ya da istifa etmeli diye düşünüyorum. Bu iddiaları sadece montaj diyerek geçiştirmek kamuoyunu ve Türk Milleti’ni rahatlatmaz. Ayrıca 12 yıldır iktidar olan bir başbakan sanki iktidar değilmiş gibi sanki muhalefetteymiş gibi söylenip sürekli birilerini şikayet ediyor. Özellikle son dönemlerde kuvvetli dalgalanmanın, ekonomik çöküşün, yolsuzlukların ve hırsızlıkların, paralel devlete, faiz lobisine sürekli atıfta bulunması, bunları onlar yapıyor, şunlar yapıydiye sürekli şikayet etmesi bu devletin bir ferdi olarak beni üzüyor. Ey Başbakan sen aciz bir insan mısın ki, sen bu ülkeyi yönetemiymusun ki başkaları yönetiyor. Eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak, ağlayan bir başbakan değil, ülkeyi yöneten bir başbakan, şikayet eden bir başbakan değil, sorunlara çare olan bir başbakan olmalıdır diyorum. Sürekli ağlamak, sürekli suçları birine atmak, ülke yönetmekle alakası olmayan konulardır” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42